На головну » 2008 » Лютий » 2 » Олександр Шовковський(Інтерв'ю)
Олександр Шовковський(Інтерв'ю)
10:05
Шовковський Олександр Володимирович Любителі футболу вочевидь здогадаються, що спільного між відбірним матчем Ліги чемпіонів «Динамо» - «Спарта», поєдинком за Суперкубок України 2004 року «Динамо» – «Шахтар» і, нарешті 1/8 фіналу Кубка світу 2006 Україна – Швейцарія. У всіх цих матчах у серії післяматчевих пенальті блискуча гра воротаря Олександра Шовковського приводила до перемог «Динамо» або збірну Україну.
Продовження довелось чекати недовго. Фінальний матч і серію пенальті на турнірі Кубка Першого каналу в 2008 році прихильники футболу згадуватимуть ще не раз.

- Що тебе найбільше порадувало в цій грі?

- Безумовно, це настрій хлопців на гру – самовіддача і бажання, які були продемонстровані на полі. І, звичайно, характер проявлений хлопцями наприкінці основного часу і в екстра-таймах.

- Динамівці в один голос говорять, що арбітр випустив гру з-під контролю. Твоя думка з цього приводу?

- Повністю згоден. Ниточку гри було втрачено, що призвело до великої кількості жовтих карток і трьох вилучень. Пристрасті, що вирували на полі, ледве і до бійки не призвели. І в основному все спровокував саме суддя. Зрозуміти гравців я також можу, адже кожен із нас емоційно переживає за свою команду. І образити нікого не дасть.

- Пропустивши перший гол з пенальті, ти почав щось активно підказувати Михалику і Юссуфу…

- Спробував вжити необхідні кроки, щоб змінити рахунок матчу. Зокрема, сказав Юссуфу, що в залишений час він повинен грати в нападі. А мобільні півзахисники, які нижчі на зріст, повинні дещо відтягуватись назад, щоб грати з глибини.

- Роблячи такі рокіровки, ти брав на себе величезну відповідальність. Міг би потім відповідати перед тренерським штабом…

- Коли на табло п’ять хвилин до закінчення зустрічі, іншого виходу немає: всі високорослі футболісти ідуть уперед, і атаки перетворюються в навал. Добре, що сьогодні нам удалось забити необхідний гол у такій ситуації.

- Коли вдалось забити в додатковий час, була впевненість, що перемогу «Динамо» не упустить?

- Не хочу займатись бравадою. Можу сказати лише одне – я грав до кінця. І фінальний свисток для мене прозвучав тільки тоді, коли Мілевський забив вирішальний пенальті. Тільки тоді зміг розслабитись.

- У донецьких бразильців особливий стиль виконання 11-метрових?

- Ні, у кожного своя манера пробиття пенальті. Точно так само як у кожного воротаря манера відбиття пенальті.

- Ребров справедливо отримав звання кращого гравця турніру?
- Гадаю, Сергій провів увесь турнір на досить високому рівні. Визнання його кращим гравцем – не данина майстерності, а визначення того об’єму роботи, який він виконував у матчах турніру.

www.fcdynamo.kiev.ua

Переглядів: 1393 | Добавив: kto | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього комментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: